Örököltünk egy telket, mely után az örökösödési illetéket kifizettük. A telket most eladtuk, ez után kell-e újabb illetéket vagy adót fizetn (tudásbázis)
Ez annyira hülyeség! Miért kellett utána adózni, hisz 5 év után adtad el az ingatlant! Ahhoz az új ingatlanvételnek már semmi köze.
Az meg végképp lehetetlen, hogy valamiért többet fizetsz, és mert többért vetted adózz?
Nemis értem!!! Elég hülye ügyvéd lehetett.
Én 14 milliót örököltem (eladott szülői ház után), de mivel 5 év eltelt anyukánk halála után, nem kellett adózni. Viszint 1 éven belül vettem rajta egy lakást 13 millióért és a különbözet után (1 millió) kellett adóznom!!!!!
Ne kérdezzétek, hogy miért, de kellett.
Sőt az ügyvéd azt mondta, hogy ha 15 millióért vettem volna, akkor is a különbözet után kellett volna adót fizetni. Ezt viszont végképp nem értettem.
"még a különbözetet is le kell adózni"
nem azt akartad írni, hogy már csak a különbözetet kell leadózni?
Ha víkendtelket örököltél és családi házat veszel (ha a tulajdonodban volt a telek 5 évig) nem kell adózni.Viszont ingatlanszerzési illetéket kell fizetni.
Ha viszont nyaralót veszel -mindenépp kell. Én így tudom.
Sajnos adózni kell. Egyrészt úgy, ahogy Nagyi mondja, másrészt, ha az érte kapott pénzért másik ingatlant vennél, még a különbözetet is le kell adózni.
:-(((
:-)
Szia Cash mamaja:-)
További ajánlott fórumok:
- Ma kapta meg párom az örökösödési illetékét, amit már pár nappal ezelőtt eltöröltek.Megtámadható, hogy elengedjék?
- Ebben az esetben, hogyan történik az örökösödés?
- Örökség, örökösödés, átíratás
- Mikor és hogyan kell az illetéket kifizetni a vásárolt lakás után és hol?
- Ház vásárlásnál az APEH az illetéket mi alapján veti ki?
- Végrendelkezés - örökösödés