A fehér ruháim pár mosás után beszürkülnek. Mit tegyek? (tudásbázis)
...csak colorox hipót használok időközönként és nekem ez nagyon bevált.
Valóban kérdéses,kinél mennyire kemény a víz.
A ruha színének megtartása érdekében használj jó minőségű mosóport, plusz a mosóporhoz tegyél egy kis ecetet is, ez megfogja a színt, nem engedi, hogy elkopjon, plusz egyben vízlágyító szerepe is van, puhábbak lesznek a ruhák. (Nekem elöltöltős gépem van, a mosóporra ráöntöm az ecetet, a kettő reakcióba lép egymással, de ne ijedj meg tőle.) Emellett nagyon fontos, hogy 30, vagy max 40 fokon mosd a színes ruhákat, mert a magas hőfok miatt is elmegy a ruha színe. (Pl a legújabb Ari.l már 15 foktól tökéletesen mos, szóval a 30 fokos mosás bőven elég.)
És sose tömd tele a gépet, mert nem lesznek tiszták a ruhák.
Ecetet minden mosáshoz használok, így a mosógépem se lesz vízköves, a ruhák puhák lesznek és a színük is megmarad.
Nekem azóta nem szürkülnek a ruháim, mióta megfogadtam azt a tanácsot, hogy nem szabad a mosógépet teletömni, kell hagyni jól helyet, hogy a gép át tudja forgatni a ruhákat. Azonkívül én is végzek ecetes átmosást a gépen ruha nélkül.
Azóta nem szürkülnek a ruháim, mióta kevesebb adagot teszek bele és lazán tud mosni.
Ok, ok!
Köszi :)
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat.
Az ecetet én is szoktam használni, de bevallom nem ilyen mennyiségben, de ma hazamegyek, aztán meglátjuk mi lesz 5 üveg után. :):)
De gondolotam a vízkőre én is....csak már nem tudtam mi az oka, hogy minden szürkül.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Hatásos a kifőzés,valamint a mosógépet ki kell tisztítani a vízkőtől.Erre leghatásosabb módszer az Ökonet-es Ökomag.
A mosóvízhez mindig tegyél Domestos-t,vagy Floraszept-et
....folyt. köv.
A mosószerem a fehérekhez való. Külön mosom a kényes fehéreket és a többit. Mégis beszüürkülnek a fehér ruháim. :(
Már nem tudom mit tegyek. És ez mindenre igaz, a fehérneműkre, felsőimre, férjem pólójaira.....
További ajánlott fórumok:
- Hipón kívül, mivel lehetnének a ruháim újra fehérek?
- Fehér foltosak maradnak az edények a mosogatógépemben. Mit tegyek?
- Mit tegyek, hogy az új ruháim mosáskor ne eresszék a színüket?
- Bepenészedtek a télre elpakolt nyári ruháim, cipőim a szekrényben az albérletemben! Mit tegyek velük? Most mindent ki kellene dobnom?
- Hogyan lehet a beszürkült pólóból leggyorsabban fehéret csinálni?
- Fehér bőrkabátot hogyan lehet házilag kitisztítani ha csúnyán beszürkült/piszkos?