Atkins receptek (beszélgetés)
Gyümölcsös túrókrém:
Hozzávalók:
20 dkg sovány tehéntúró, 1 db tojás, cukor, citromleve és reszelt héja, 20 dkg megtisztított gyümölcs (az idénynek és az ízlésnek megfelelően)
Elkészítése:
A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a citromot. Beletesszük a felkockázott nyers gyümölcsöket. Végül beleforgatjuk a tojás keményre vert habját. 1-2 órára tegyük hűtőbe és utána lehet fogyasztani
10 perc alatt kész.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 116 kcal (485 kJ)
Fehérje: 8,8 g
Zsír: 1,5 g
Szénhidrát: 16,5 g
Koleszterin: 45,4 mg
Rost: 0,95 g
C-vitamin: 4,3 mg
B12-vitamin: 0,4 ug
Kalcium: 53,9 mg
Vas: 0,44 mg
Nátrium: 26 mg
cukor helyett édesítőt, értelem szerint, és akkor a CH-érték is kevesebb lesz...
szóval, amik kimaradtak hozzávalólisták:
Almacsoda mézzel :
Hozzávalók:1 db alma,1 tk. méz,1 tk. fahéj
Grapefruit-kehelyhez pedig nem volt írva mennyiség.
Almás túrókocka :
Hozzávalók:
75 dkg túró, 4 dl tejföl, 3 alma, 3 tojás, 15 dkg kristálycukor, 2 hagyományos méretű csomag réteslap (vagy 1 nagy csomag), 1-1 dl olaj és szódavíz, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
Elkészítése:
Előkészítése: a túrót villával összetöröm, a tojást habosra verem. A tejfölt fél dl olajjal, fahéjjal és a sóval simára keverem. Az almát meghámozom, kicsumázom és megreszelem, majd a cukorral összekeverem.
Elkészítése: a tojást, a tejfölt meg a reszelt almát a túróhoz keverem. 2 réteslapot olajozott tepsibe terítek. 2 lapot félreteszek. A megmaradt rétestésztát apróra töröm, és 1 dl szódavízzel együtt az almás túró közé keverem. A masszát rásimítom a tepsibe rakott tésztalapra. A félretett tésztalapot a túró tetejére helyezem, és megolajozom. Előmelegített forró sütőbe tolom, de a lángot azonnal takarékra visszaveszem. Kb. 30-35 percig sütöm.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 260 kcal (1087 kJ)
Fehérje: 8,8 g
Zsír: 16,5 g
Szénhidrát: 18,5 g
Koleszterin: 45,4 mg
Rost: 0,99 g
C-vitamin: 0,5 mg
B12-vitamin: 0,23 ug
Kalcium: 63,5 mg
Vas: 0,38 mg
Nátrium: 122 mg
Köményes tallérok:
Hozzávalók:
40 darabhoz
12,5 dkg ementáli sajt
15 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
1 teáskanál köménymag
2 teáskanál mák
12-15 szem mandula
Elkészítése:
Előkészítés: a sajtot finomra lereszeljük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit.
Elkészítés: A sajtot összekeverjük a lisztel. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal és egy csipet sóval. Fóliába csomagoljuk, és egy fél órára a hűtőbe tesszük. A tésztát kicsit átgyúrjuk, lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatunk belőle kb. 5 cm átmérőjű pogácsákat, amiket a tepsibe teszünk. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, bekenjük vele a pogácsákat tetejüket megszórjük köménymaggal, mákkal vagy egy szem mandulát teszünk rá. A sütőben 10-12 percig sütjük.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 51 kcal (213 kJ)
Fehérje: 1,7 g
Zsír: 3,5 g
Szénhidrát: 3,2 g
Koleszterin: 13,4 mg
Rost: 0,27 g
C-vitamin: 0 mg
B12-vitamin: 0,03 ug
Kalcium: 29,2 mg
Vas: 0,11 mg
Nátrium: 26 mg
Mandulatejből készült puding:
Hozzávalók:
10 dkg tisztított, megdarált mandula; 0,5 liter víz; 2 evőkanál méz; 1 tasak főzhető pudingpor
Elkészítése:
A mandulát a mézzel és a forróvízzel alaposan összekeverem, majd 5-10 perc állás után leszűröm, és a leírásnak megfelelően elkészítem a pudingot (tej helyett a mandulás lét használva). Pudingformákba öntöm. Kihűlés után gyümölccsel díszítem.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 219 kcal (915 kJ)
Fehérje: 7 g
Zsír: 13,1 g
Szénhidrát: 18,2 g
Koleszterin: 0 mg
Rost: 2,45 g
C-vitamin: 0,3 mg
B12-vitamin: 0 ug
Kalcium: 63,5 mg
Vas: 1,17 mg
Nátrium: 3 mg
mégegy:)
Diós habcsók ínyenceknek
Hozzávalók:
15 dkg dióbel
10 tojás fehérjéje
2 evőkanal cukor
Fél citrom leve
Elkészítése:
A tojasfehérjébe beleteszem a cukrot és felverem habossá. 7-8 dkg diót ledarálok, és beleteszem a habba. Elkeverem, kivajazom és habkinyomóba teszem a habot, majd kis piramisokat nyomok a tepsibe, 5-5 cm távolságra egymástól. Utána a dióbelet ráteszem egyenként mindegyik tetejére. A sütőt előmelegitem, 10 perccel utána beteszem a sütőbe és 10 percig sütöm! Jó étvágyat!
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 322 kcal (1346 kJ)
Fehérje: 15,16 g
Zsír: 22,99 g
Szénhidrát: 12,86 g
Koleszterin: 0 mg
Rost: 1,84 g
C-vitamin: 13,9 mg
B12-vitamin: 0,05 ug
Kalcium: 91,14 mg
Vas: 1,63 mg
Nátrium: 106,32 mg
! fenébe, most látom, hogy előzőekből kihagytam a hozzávalókat :(
mégegy:
Almacsoda mézzel
Elkészítése:
Az almát meghámozod, szép vékonyan felszeleteled. Lábosba teszed, közepes lángon melegíted, gyakran kevergetve. Közben a mézet összekevered a fahéjjal. Mikor az alma már kezd puhulni, ráöntöd, és együtt megrottyantod, folyamatos keverés közben.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 68 kcal (284 kJ)
Fehérje: 0,47 g
Zsír: 0,41 g
Szénhidrát: 15,2 g
Koleszterin: 0 mg
Rost: 3,46 g
C-vitamin: 4,56 mg
B12-vitamin: 0 ug
Kalcium: 48,8 mg
Vas: 1,47 mg
Nátrium: 4,5 mg
ezt a receptet találtam neten, nemtudom milyen lehet:
Grapefruit-kehely
Elkészítése:
A félbevágott grapefruit gyümölcshúsát kivájjuk a héjból, összekeverjük a krémtúróval és visszahelyezzük a graperuit héjba.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 133 kcal (556 kJ)
Fehérje: 7,12 g
Zsír: 5,7 g
Szénhidrát: 12,5 g
Koleszterin: 16,87 mg
Rost: 0,29 g
C-vitamin: 18 mg
B12-vitamin: 0,31 ug
Kalcium: 39,17 mg
Vas: 0,3 mg
Nátrium: 8,19 mg
sztem 2. fázisban ez is mehet.szerintetek?
Szia Vika!
1 csésze kb 2dl-es pohárnak felel meg.
Amúgy lehet mérmi grammban is, mert a tápanyag táblázatok 100g-ra vannak szerkesztve. Csak csészével könnyebb számolni :)
Belejössz majd!!
Bodsa :)
Valaki magyarázza meg!
A receptek,ill. helyesbítek a CH számlálásnál mindig csészényi adagokkal kell dolgozni. Na mármost lehet hogy hülyének néztek,de nekem nincs csészém,csak 2 és 5 dl.-es poharaim. Ha ki akarok valamit mérni,a csészényi adagokat lehet gr.-ban,vagy dkg.-ban megadni,számolni? Vagy menjek és vegyek egy csészét?
A segítséget előre is köszönöm! Idáig még valahogy boldogultam,de jobb biztosat tudni.
A mai ebédem, nekem bejött nagyon! De nem mondthatni hogy minimál szénhidrátú lenne. Erre figyelni kell!
Hozzávalók:
egy kicsi fej lilahagyma
fél bögre cukkíni
egy bögre brokkoli és karfiol
4-5 szem gomba (csiperke)
1 csirkemell filé
1 bögre tengeri mix (kagyló, rák, polip)
4 csík császár
Foghagymás-, olasz-, sült oldalas fűszersó, bors, só (ízlés szerint)
A husit felvágom csíkokra és befűszerezem, majd állni hagyom amíg felvágom a többi hozzávalót.
A hagymát karikára, a cukkinit kockára a gombát nagyobb szeletekre vágom. A wok aljába olíva olajat öntök, beleteszem a hagymát, rá 1-2 pillanatra a cukkínit és 1-2 percre mellé kerülnek a gombafejek is. Utána jöhet a brokkoli és a karfiol, majd a császár husi és a tengeri mix, párolom őket, és hozzáteszem a húst is. Csavarok kevés citomot a wokba.
Jó étvágyat hozzá! :)
nem is azt mondtam, hogy Te voltál :)
jujjj, azér annyira nem szeretm a fahéjt:)
én a kicsi kávéskanál végiből ami volt, azt raktam a tejfölbe:)
mindegy, már elméletileg úgyis 2. szakaszos vagyok, ennyit megengedhetek:)
eddig az össz bűnözésem annyi volt, hogy egy icipicit haraptam a most 7végén készült habpalacsintából:)
Ti meg itt krémest ettetek, stb, amíg én tiszta lelkiismerettel szenvedtem:)))
miért is?!
tejfölben van 3,9 CH, de csak kevesebb, mint a felét ettem meg, a másik felét elhasználtam tegnap a családnak ebédhez:) raktam bele nagyonkevés fahéjat, meg édesítőt...
hát én akárhogy is számolok, sztem nem éri el a 2CH-t:)
Te jössz :P
nemtudom fahéjjal hogy állunk, de én most ezt kütyültam magamnak össze:
tejföl, ebbe fahéj, meg édesítőszer! összekeverem:)
isteni :)
Szia! Kérdezném:te találtál már cukormentes gyümikocsonyát?
Ha igen, légyszi ird meg merre!
Köszike
Gumitorta
1.réteg: 2 tojás
3 kanál cukrot (édesítőt)
vaníliát jól kikeverni
1 dl langyos vízben 1 evőkanál zselatint feloldunk és hozzákeverjük
2.réteg: 2 tojás
3 kanál cukor (édesítő)
vanília
1 evőkanál kakaó
1 dl langyos víz
1 evőkanál zselatin
3.réteg: 2 doboz tejföl
vanília
3 kanál cukor (édesítő)
1 dl langyos víz
1 evőkanál zselatin
Tetejére gyümölcs és gyümölcskocsonya.
Minden réteg elkészítése után azt beleöntjük a formába, és hűtőbe tesszük. Amíg a következő réteget összekeverjük, addig ez megdermed, s rá lehet önteni a következőt.
Ez az adag kis torta elkészítéséhez elegendő! A közepes méretű tortához 1,5-szeres, a nagy méretű tortához célszerű 2-szeres adagot venni.
Szerintem nagyon finom, de vigyázzatok, mert hasmenést okozhat!
OMLETT
2-3 tojás fehérjét kemény habbá verni, belekeverni a sárgáját, sózni, borsozni, teflonban pici olajon sütni. Ez tölthető hússal, zöldséggel, sajttal, és már _majdnem_ olyan, mint a kenyér:)
Sziasztok!
Nem emlékszem,hogy olvastam volna,ezért leírom,hogy a héten csináltam töltött képosztát!
Mindent ugyanúgy csináltam,kivéve,hogy rizs helyett karfiol volt benne,amit nyersen apróra vágtam,és azt kevertem össze a hússal,hagymával,és a fűszerekkel! Isteni volt,majdnem ugyan az az íz!!!
Kicsi a rakás
sertés karaj,cukkini,gomba,trappista sajt,olivaolaj,bors,só,pirospaprika
A karajokat kiklopfolom vékonyra,sóval-borssal-paprikával bedörzsölöm és olívaolajba mindkét oldalon pirosra sütöm.Tűzálló tálba teszem. A maradék olajon a karikára vágott cukkinit átsütöm,és átteszem őket a karajok tetejére. A gombát is az olajba teszem,sózóm-borsozom és a végén a cukkinik tetejére teszem. Legvégül a reszelt sajt kerül a tetejére. Nem kell túl sok olajat használni,és szerintem fincsi.
Tartármártás v. majonéz?
1 egész(nyers)tojáshoz rakok pici sót,őrölt feketeborsot.Mustárt,ízlés szerinz.Simára keverem.Utána hozzácsorgatok kevés olívaolajat és jól elkeverem,homogénre.Utána jöhet hozzá a tejföl,attól függően,hogy mennyi mártást szeretnék.Én általában 2-t szoktam hozzáadni(kis pohár),így nem kell minden nap újat készíteni.Ráadásul a család is imádja!Mivel nem egyszerre eszem meg,minimális szénhidrát tartalma eloszlik az étkezésekre.Salátákhoz,húsokhoz isteni!
CSINÁLTAM ÚJ MENÜT A RECEPTEKNEK OLDALT. SASOLJÁTOK MEG!!
Bővítettem a korábbi word doksit, de szétszedtem témák szerint.
Köszönöm a sok receptötletet mindenkinek!!!!!
Kalapos karfiol:
1 karfiol
50 dkg darálthús
2 tojás ( az egyik főtt)
1-2 marék kockára vágott sajt
1 vöröshagyma
bors, só , ízlés szerint fűszerek
A karfiolt egyben megfőzzük, de csak félig. Lecsöpögtettjük. A darált húst a hagymával, tojással fűszerekkel jól összekeverjük, majd beletesszük a kockára vágott sajtot és a főtt tojást.
Egy jenai edényt kivajazunk. Beletesszük az egész karfiolt és a masszát a tetejére púpozzuk, úgy hogy a karfiol teljesen eltünjön. A tetejét vízes kézzel elsimitjuk. Alufóliával befedjük és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 50 percig sütjük.
Salátával vagy majonézzel hidegen melegen fogyasztható.
Ez kicsit sok, de 1 evőkanál bőven elég szokott lenni nasinak,de tegnap a fiaim 10 perc alatt eltüntették az egész zacskóval. Mára semmi nasi, nincs mit.
Csülök Huszárné módra:
Hozzávalók:2 nagy kicsontozott csülök
3-4 gerezd fokhagyma,Raguhoz:15 dkg füstölt szalonna 1 szál gyulai vagy házi kolbász
25 dkg gomba 1/2 kg zöldborsó 4 közepes vöröshagyma
Elkészítés:
A csülköt 3-4 gerez fokhagymával felteszem főni. Amíg fő elkészítem a ragut. Megolvasztom a szalonnát, majd a hagymát karikára vágva megfonnyasztom, utána kerül rá a gomba és a zöldborsó. Együtt párolom amíg megpuhul, a legvégén kis kockára vágom a kolbászt és azt is hozzáteszem. A puha csülköket crips grillen szép pirosra sütöm. Tálalásnál öntöm rá az előbb elkészített ragut.Tettestársaim főtt krumplival, én párolt zöldhüvelyű zöldbabbal ettem.
Ördög golyója:
10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, 2dkg (erős) zöldpaprika, olaj.
A füstölt szalonát nagyon apróra összevágjuk, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, a petrezselymet és a darabolt paprikát. Az anyagokat jól összegyurjuk, diónyi golyókat formálunk belőle és kevés forró olajba téve megsütjük.
Szia DUNDY!
Megneztem az Atkins ch tablazatban a piritott szojabab ch erteket.2 evokanal szojabab: 7 ch es 5,3 net ch-t tartalmaz.