Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Elkezdtem az új életem.

Kategória: Összes fórumtéma » Diéta & fitness » Egyéb diétás témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


3276. Százas Evelin2017-12-10 11:39
Na hát ezaz. Tegnap már nálam is rezgett a léc. Nagyon okés a sok fehérje, méginkább a sok zöldség, de azt a szerencsétlen emésztőrendszert eléggé felzaklatja az ilyesmi. Igaz, hogy vihargyors lesz az anyagcsere, de töprenghetünk azon, mi maradt egyáltalán odabenn, ami még hasznosítható... Drágák ám azok a cuccok. Különösen egy fehérjeturmix... és akkor pár perc múlva ott látod vissza ugyanolyan állagban, ahova csak később szántad?
Nekem tegnap némi háztartási kekszet kellett a nap végén fogyasztgatni, egyébként kifejezetten azt kívántam, gyorsan felszívódó szénhidrát vagy nem, pont azt akartam ráküldeni a kissé kiakadt emésztőrendszeremre.
Ezekután legyen okos az, aki még mindig az tud lenni. :-)
(válasz Guruljka 3273. hozzászólására)

3275. Guruljka2017-12-09 17:22
Fel se tűnik...vagy csak azt zsírt számolja, amit ő tesz az edénybe, az élelmiszerek zsírtartalmát nem nézi.
(válasz kokuszoscsoki 3274. hozzászólására)


3274. kokuszoscsoki2017-12-09 17:15
Imádom Christian Jessen műsorait, sokat tanultam belőlük én is! Külön kiemelendő, hogy nem csak a ch túlzásba vitelét sulykolja, hanem a zsírt is. Mert sajnos manapság aki diétába kezd, az a ch-t irreálisan lecsökkenti, a zsírt meg zabálja.
(válasz Guruljka 3273. hozzászólására)

3273. Guruljka2017-12-09 14:22
No, én meg éppen bambultam az angol doktor, Christian Jessen műsorát, ahol is megjelent egy fitness lányka, aki dicsérendő módon a kocsmát felcserélte edzőteremre, odafigyel az étkezésre és igyekszik karbantartani magát. (Ennek ellenére nem állt neki sem jól a feltöltött "kacsaszáj" és a barnító krém, de ez nem okozott tüneteket.) Kellemetlen és fájdalmas emésztési tünetekről számolt be, amiket azért sem értett, mert hogy ugye sok fehérjét és zöldségfélét eszik. Csökkentette emellett a szénhidrátbevitelt.

Kiderült, hogy éppen ez a baj, a beleknek nem tesz jót a minden étkezésben fehérje-alapelv, és a zöldségféléket is ésszel kell enni. A lány esetében IBS lépett fel, nem ehet pár dolgot. De változatosabb étrendet javasoltak neki.

3272. szüzann2017-12-09 13:26
Sajnos jó a mérleg. Vannak sulyaim, amivel tudom ellenőrizni / Fiam, Menyem, Férjem / Ők tartják a sulyukat ügyesen.
(válasz Guruljka 3271. hozzászólására)

3271. Guruljka2017-12-08 11:17
Hát... ha a ruháid lötyögnek, és a közérzeted jó, akkor semmi baj.

A mérleged biztosan jó? :D
(válasz szüzann 3270. hozzászólására)

3270. szüzann2017-12-08 10:15
Elolvastam a Regenor cuccot, nem kell.
A 13 napos is elolvastam, azt nem tudnám követni. Ismerem magam. Délig csak egy kávé??? Hát nem menne. Lényegében a nagyján már tulvagyok hála Istennek, a tiz kiló még amit kitüztem csak hab a tortán. De bázisozok 430 napja, és még nem untam meg. Majd csak lesz valami. A kilóm ragaszkodik, a ruháim már megint lötyögnek / már az ujak is /=.
(válasz Guruljka 3268. hozzászólására)

3269. kokuszoscsoki2017-12-07 12:15
Wáh eszedbe se jusson. Ha ki akarod dobni feleslegesen a pénzed, akkor inkább add ide nekem :D

Komolyra fordítva: nagyon szigorú diéta tartozik hozzá, aminek önmagában fogyasztania kell, viszont nagyon sanyargatós, sok mindent meg kell vonni. Szerintem mellőzd.
(válasz szüzann 3265. hozzászólására)

3268. Guruljka2017-12-07 10:29
Szia Szüzann!

"Szer"-nek éppen nem mondanám. Maga a drága lötyi csak sima tejsavó, pár csepp grépfrút-kivonattal meglökve.
Van hozzá ingyen diéta is, ami lényegében logikátlan, igyekszik az összes intolerancia lehetőségét kizárni. De persze meg van okolva.

Van hozzá elmélet is, amelynek sarokköve a hosszú láncú peptidek, meg az epecsorgás, ami nyilvánvalóan fellép, mert látni még senki nem látta.

Még a 13 napos diétával is jobban kibillented a szervezeted, és az ingyen van, mármint jó adag húsokat kell enni.
(válasz szüzann 3265. hozzászólására)

3267. szüzann2017-12-07 10:13
Köszi...
(válasz Százas Evelin 3266. hozzászólására)

3266. Százas Evelin2017-12-07 10:11
Szia Szüzann, ennek Guruljka a szakértője, majd jön délután. Egyébként van itt egy nagyon kimerítő fórum, az a címe hogy reg-enor tapasztalatok.
Én most kezdtem némileg stagnálni. Már vettem súlyzókat...
(válasz szüzann 3265. hozzászólására)

3265. szüzann2017-12-07 10:06
Gyakori kérdéseken kérdezték, hogy még stagnálok-e? Naná ! válaszoltam. Erre a regenort ajánlották. Tudom, hogy itt nem vagyunk " szer " barátok, de erről mit tudtok?

3264. Guruljka2017-12-02 22:59
A gesztenyéről ezt találtam, nem éppen friss infó, de hasznos:

"A boltokban kapható négy-ötféle gyors­fagyasztott gesztenyepüré 70-83 száza­lékban tartalmaz gesztenyét, a többi cu­kor és ízesítőanyag: rum és vanília(aroma). Ma már babbal nem "gazdagítják" sehol a gesztenyepüréket, a bab ugyanis legalább annyira drága, mint maga a gesztenye: a gyengébb minőségű, de olcsóbb termékeket a gyártók burgonyapehellyel szapo­rítják.

Ám ha ezt teszik a gyártók, már nem ír­hatják rá a csomagolásra a gesztenyepü­ré vagy gesztenyemassza megnevezést. A tavaly karácsony előtt életbe lépett új Magyar Élelmiszerkönyv ugyanis már szigorúan meghatározza a gesztenye­pürék és -masszák összetételét. A gesztenyemassza csak egyneműsített gesztenyéből készülhet, s a gesztenyén kívül semmi mást nem tartalmazhat. A "geszte­nyepüré" feliratú áruba is szigorúan csak kétféle adalékot tehetnek a gyártók: cuk­rot - legfeljebb 28 százaléknyit - és némi ízesítőanyagot.

Az ezeknél gyengébb minőségi kategó­riát cukrozott gesztenyekrémnek hívják, az ilyen megjelölésű termékben az előírás alapján elegendő a beltartalom felénél is kevesebb, vagyis 38 százaléknyi geszte­nye. E cukrozott gesztenyekrémekben töltik ki a hiányt növényi rosttal, burgo­nyával: leginkább a nagyáruházak saját márkás termékei esetében kell szemfü­lesnek lenni, s vásárláskor az összetevő­ket alaposan átböngészni, ha el akarjuk kerülni ezeket a nem tisztán gesztenyés termékeket."

Tehát a gesztenyemasszát kellene venni.Én meg eddig csak pürét találtam a helyi boltokban.

3263. lovelyly2017-12-02 22:49
Elmentettem, köszönöm :)

Remélem, jó lesz édesítővel is.
(válasz Guruljka 3261. hozzászólására)


3262. Guruljka2017-12-02 22:29
Én nem használok édesítőt. A kávémat, teámat édesítetlenül iszom, a többit meg ritkán eszem. Lehetőleg. :D

3261. Guruljka2017-12-02 22:28
Mikor hogy. Mondjuk kakaót, cukrot és keményítőt tejben simára keverek, további tejjel felengedem és beforralom.

Innen vettem talán az ötletet évekkel ezelőtt:

[link]

Vagy vaníliacukor, plusz vaníliaaroma, cukor, tej, keményítő.

Volt már, hogy kukoricalisztet használtam keményítő helyett. Vagy zabkorpát, ha kevesebb kellett.

Lehet, hogy kipróbálom majd a nyílgyökérlisztet, tegnap olvastam róla.

De nem méricskélem a sűrítőanyagot.
(válasz lovelyly 3260. hozzászólására)

3260. lovelyly2017-12-02 20:14
Olvastam régebben, hogy egyes gyártók csempésznek bele szóját, szárazbabot, a gyanúsan olcsót ezért meg sem veszem. Inkább csak nagyritkán, de akkor jót.

Hogy csinálod a keményítős masszát?
És édesítővel?
Mert én a pudingot is azzal főzöm, nem cukorral.
(válasz Guruljka 3258. hozzászólására)

3259. Guruljka2017-12-02 20:10
Túlzás, de néha betermelek belőle. :D
(válasz lovelyly 3257. hozzászólására)

3258. Guruljka2017-12-02 20:10
Imádom a gesztenyét, Néha van is a boltban gesztenyemassza.

Csak az vette el tőle a kedvem, hogy nem nagy a gesztenye-tartalma, és nincs ott, hogy mi van helyette.

Keményítővel én is tudok édes masszát csinálni, ahhoz nem kell pudinggyár. :D
(válasz lovelyly 3256. hozzászólására)

3257. lovelyly2017-12-02 20:07
Lehetne még a tetejét tejszínhabbal bevonni, de tudom, hogy Neked az már túlzás, azért nem írtam.
(válasz lovelyly 3256. hozzászólására)

3256. lovelyly2017-12-02 20:06
Egy könnyű, gyors, olcsó "süti" pl. a gesztenyés babapiskóta, nem is lesz belőle egy határnyi, zsír sincs benne:

1 12 db-os piskótát leraksz sorban egy pillanatra rumos tejbe áztatva, főzöl vagy kikeversz egy csomag vaníliás pudingot, felét ráöntöd a piskótára, fele gesztenyét ráreszeled, másik rész puding és másik rész gesztenye.
Finom. :)
(válasz Guruljka 3255. hozzászólására)

3255. Guruljka2017-12-02 19:55
Előfordul néha a kanalas süti... :D

Én még nem csináltam ilyen piskótamártogatóst. Máglyarakást menzán kóstoltam már, de megállt a kiskanál...

3254. kokuszoscsoki2017-12-02 19:52
Ha jó az íze, akkor a kinézet már a legkevesebb ;D
(válasz lovelyly 3253. hozzászólására)

3253. lovelyly2017-12-02 19:50
Jártam úgy én is. Megettük kanállal :D
Azért mindenesetre tanultam belőle :)
(válasz kokuszoscsoki 3251. hozzászólására)

3252. Guruljka2017-12-02 19:49
Nem szóltam a tejtermékek ellen,csak az uborkasalátát meg a tzatzikit tipizáltam.

Tejet pl. nem iszom, aludttejet sem, de a bolti kefirt-joghurtot szeretem. :D

3251. kokuszoscsoki2017-12-02 19:49
Emlékszem az első kinder pingui sütimre. Akkor még nem tudtam, hogy csak egy picit kell a babapiskótát belemártani a kávéba. Szét is áztattam rendesen :D
(válasz lovelyly 3248. hozzászólására)


3250. kokuszoscsoki2017-12-02 19:47
Na mert aztán a kefir nem egy erjesztett tejféle? :DD
(válasz Guruljka 3249. hozzászólására)

3249. Guruljka2017-12-02 19:46
Igen, és még a tejbegrízről nem beszéltünk.

Ezekben tényleg nincs logika, de ha csak picit vizes lett a kenyér széle, azt letöröm róla.

A zabban pont az a jó, hogy nincs íze. Sütöm tojással lepénynek, fokhagymásan akár... most meg narancsosan eszem, kefirrel éppen.
(válasz kokuszoscsoki 3247. hozzászólására)

3248. lovelyly2017-12-02 19:40
Az ázalékot én sem szeretem.
Nagyon oda kell figyelni pl. máglyarakásnál, babapiskótás sütiknél, hogy az ember pont egy pillanatra mártson csak.
(válasz Guruljka 3246. hozzászólására)

3247. kokuszoscsoki2017-12-02 19:36
Nem tudom, te milyen zabpelyhet fogyasztasz, hogy nem puhul fel, hiszen amint folyadék éri, azt magába szívja és megpuhul. Az "ázalék" kifejezés nem tudom a te szótáradba mit jelent, de nálam a zabkása inkább ázalék, hiszen tejben áztatott (vagy főzött, mindegy hogy nevezzük) cucc, hiszen víz vagy tej hozzáadása nélkül emészthetetlen, ezért trutymák formában ehetővé kell tenni. Amúgy nem túl esztétikus étel.

Nem is lehet logikát találni a gondolatmenetedben. Hiszen ránézésre a zabkása az undorítóbb. Meg szerintem ízre sem überel például egy szendvicset.
(válasz Guruljka 3246. hozzászólására)