Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


4218. syria2018-02-20 08:12
Bármit. :) Csak nagyon kell szeretni a kerti munkát.

4217. PöttyösPanka2018-02-20 08:00
Én is azt várom, hogy végre kinyíljanak, de ilyen időben sose fognak :(
(válasz Százas Evelin 4216. hozzászólására)


4216. Százas Evelin2018-02-17 09:58
Fu nagyon sok krókuszom meg tulipánom bújik. Ősszel egy kb. 15 méteres szakaszon több csomag új hagymát is eldugdostam, mert a régiek már elfáradtak. Lehetne már egy kicsivel melegebb, hogy kinyíljanak a kis tavaszi virágok.

4215. bjudit552018-02-14 13:54
Veled örülök! :))
(válasz PöttyösPanka 4214. hozzászólására)

4214. PöttyösPanka2018-02-14 13:38
:O De jó! Köszönöm a választ! Akkor ezt fogom tenni :)
(válasz bjudit55 4213. hozzászólására)

4213. bjudit552018-02-14 13:24
Én azt nem tudhatom mekkora gyökérzete lesz a virágnak, viszont ha nem húzod ki ősszel hanem metszőollóval elvágod őket a föld felett közvetlenül, a föld alatti rész elkomposztálódik és táplálja a hagymás növényeket. :)
(válasz PöttyösPanka 4212. hozzászólására)

4212. PöttyösPanka2018-02-14 13:04
Nem növik túlzottan körül a gyökerek a hagymákat, és simán ki tudom húzni az egynyáriakat?
(válasz bjudit55 4211. hozzászólására)

4211. bjudit552018-02-14 12:23
Persze. Mikor még látszik a hagymás növény levele, be tudod lőni közéjük az egy nyáriakat. Így nem sérülnek a hagymák sem.
(válasz PöttyösPanka 4210. hozzászólására)

4210. PöttyösPanka2018-02-14 12:17
Nekem az a kérdésem, ha tudnátok segíteni, hogy mit kezdjek a virágágyással nyáron, amiben a tavaszi hagymások vannak. Kivenni nem akarom őket, had szaporodjanak. Lehet esetleg ültetni rájuk egynyári növényeket, hogy ne gaz legyen?

4209. csgybzs2018-02-14 12:12
Szuper, köszönöm szépen! :)
(válasz bjudit55 4208. hozzászólására)

4208. bjudit552018-02-14 11:47
Szia Gyöngyike!
Ismerem az ezüstös hölgymált, és a fehér herét. Biztos van több is, de ezek nagyon laposak maradnak, besűrűsödnek, és nem engedik feljönni a gazt.
(válasz csgybzs 4207. hozzászólására)

4207. csgybzs2018-02-14 11:40
Judit! Kicsit más téma (bár csorog a nyálam a finomságoktól), de egyszer ebben a fórumban említetted, hogy van valamilyen olyan vethető talajtakaród, ami kiváltja a füvet, nem kell nyírni és nem gyomosodik. Emlékszel rá melyik volt az? Talán még képet is láttam róla, de most akárhogy keresem, nem találom...
Köszönöm szépen.

4206. bjudit552018-02-13 18:30
Nekem nem olyan van, hanem Exkalibur.
Amit írtam, mint írom másnak a tapasztalata az oldalról.
(válasz ... én 4204. hozzászólására)

4205. Százas Evelin2018-02-13 18:24
Te kis raffinált. Én nem láttam még közelről ilyet.
(válasz ... én 4204. hozzászólására)


4204. ... én2018-02-13 18:23
Próbáltátok a tálcákat megfordítani? Úgy magasabb, és elfér alatta a gyümölcs.
(válasz bjudit55 4202. hozzászólására)

4203. Százas Evelin2018-02-13 18:23
Aha, ezt láttam mindenütt. Ezért is lepett meg az Exkalibur ára. A Hausert úgy emlékszem, 18 ezerért láttam, biztos ki lehet fogni 10 ezer körül is.
De nekem pl. már egy Hauser mikróm meg egy Hauser ventillátorom is bedöglött szinte percek alatt. Ráadásul persze Tescósok voltak.
Neked talán sikerült beszerezni egy hibátlant. :-)
(válasz ... én 4201. hozzászólására)

4202. bjudit552018-02-13 17:17
Ahol mutatod, ott 1 vélemény volt róla:
"Nagy hátránya, hogy tul kicsi a tárca magassága, egy szem málna, cseresznye, egy fél barack, szilcva sem fér el benne. Lehetne akár kétszer-háromszor magasabb is. Igy sokkal használhatóbb lenne. "
E mellett még az a hátránya is megvan amit én írtam.
(válasz ... én 4201. hozzászólására)

4201. ... én2018-02-13 16:47
[link]
Az enyém ilyen, és talán még 10 ezer sem volt, úgy 4 éve kb. azóta sincs semmi baja, aszal rendesen.
(válasz bjudit55 4182. hozzászólására)

4200. bjudit552018-02-13 15:25
Nekem is, csak a tejet nem szeretem. :)
Eszek én mindent finomított liszten és cukron kívül. csak talán több nyerset fogyasztok az átlagnál. Most pl. nyers tortát majszoltunk. Állítom jobb bármilyen sütött tortánál. :) Tudom persze, kinek a pap, kinek a lánya. :)
(válasz bozsu55 4197. hozzászólására)

4199. Százas Evelin2018-02-13 15:24
Mindjárt gondoltam, hogy a gép beszerzésnél még nem érnek véget a gondjaim. :-) Jobb is lesz azt a tapadásmentes lapot rögtön megvenni, kereshetek aztán később hiába szólót.
(válasz bjudit55 4195. hozzászólására)

4198. Százas Evelin2018-02-13 15:22
Az olajban eltett aszalt pari az nagyon ász. Nekem az volt a bajom a napon szárítással, hogy akárhogy bagyuláltam tüll függönybe a műanyag rekeszt, mindig bele tudtak menni a méhek.
A fűszerekhez nekem megfelel a csokorban felakasztva szárítás is.
A fiamtól meg nem sajnálok semmit. Idén is irdatlan mennyiségű paradicsomom lesz, hadd egyen az a gyerek. :-)
(válasz PöttyösPanka 4192. hozzászólására)

4197. bozsu552018-02-13 14:27
Persze,de nem így értettem.Nekem pont jó a házi tej, sajt,baromfi, tojás,zsír.
(válasz bjudit55 4196. hozzászólására)

4196. bjudit552018-02-13 14:25
Én is eszem időnként egészségtelent is. :)
(válasz bozsu55 4193. hozzászólására)

4195. bjudit552018-02-13 14:22
Az a tálcához tartozik, mindegyiken van. Viszont ha gyümölcslapot vagy krékert is akarsz készíteni, akkor venni kell a tálcákra tapadásmentes lapot ahányat szeretnél. Ugyanott kapható ahol a gép, a mérete egyezik a tálcáéval.
(válasz Százas Evelin 4190. hozzászólására)

4194. bozsu552018-02-13 14:07
Próbáltam,tizedére szárad össze
(válasz Százas Evelin 4191. hozzászólására)

4193. bozsu552018-02-13 14:01
Köszönöm a válaszod ,én ennyire nem vagyok egészségesen táplálkozó,azaz igen csak másképpen
(válasz bjudit55 4189. hozzászólására)


4192. PöttyösPanka2018-02-13 13:10
Akkor nagyon ízlett neki :)

Az a baj a napon szárítással, hogy nem mindennek tesz jót. Pl. a fűszerek elvesztik az illóolaj tartalmukat. Bár azok a szobában is gyorsan megszáradnak. Nekünk is rengeted paradicsom termett tavaly. Jobb híján leszedtük zölden, és lett belőle savanyúság. Sajnos rá kellett jönnünk, hogy azért annyira nem szeretjük :) De mindig ámulva nézem azokat a recepteket, amikbe olajban eltett szárított paradicsom kell.
(válasz Százas Evelin 4191. hozzászólására)

4191. Százas Evelin2018-02-13 12:20
Eléggé alap felszerelésnek tűnik. Én a nyáron napon kezdtem aszalni a paradicsomot, irdatlan mennyiség termett. De amikor már nem volt elég napos idő, még akkor is irdatlan mennyiségem volt belőle. Akkor villany sütőben aszaltam, két nagy sütő tepsiben egyszerre. A négyórás szisztéma bejött, de szerintem az úgy elég drága.
Ha hozzávesszük, hogy a fiam seperc alatt felfalta az egészet, akkor sem tudom, hogy mennyire gazdaságos. :-)
Nekem csak az maradt meg, amit eleinte olajban eltettem. Az se rossz. :-)
(válasz PöttyösPanka 4187. hozzászólására)

4190. Százas Evelin2018-02-13 12:16
Judit, nagyon jól néznek ki az aszalványok. Darált paradicsomot már én is készítettem, véletlenül csontszárazra sikerült az aszalás. :-)
Szórom mindenbe, aminek paradicsom íze kell legyen, meg abba is, aminek nem.
Jóvan, spórolok. Talán lesz valami 9 tálcás akció. Azokat a fehér alátét szitákat külön kell venni, vagy azt adnak hozzá?

4189. bjudit552018-02-13 12:06
Most csináltam először hogy kopogósra szárítottam a paradicsomot és ledaráltam. Szendvicskrémbe, vagy szendvicsre szórni, akár vajas kenyérre, vagy salátára szórni, ételbe, stb. Jól sikerült, ezt rendszeresítem.
Aki elkészíti annak azt tanácsolom, hogy olyan üvegbe tegye amiben marad egy kis hely hogy fel lehessen rázni mert kicsit összetapad, de rázásra por lesz ismét. Könnyebb felrázni ha srégan hagyjuk állni a port az üvegben.

A másikon sós és édes kréker van. A sós nekem nem nagyon jön be, az édes meg nagyon kalóriadús, szóval fogyókúrában nem ajánlom. Inkább vendégvárónak, amikor hamar elfogy és nem jársz rá napokig.

Pl. ha máktejet készítek, annak a töretéből is nagyon finom krékert lehet készíteni. Ha egyszer csináltok, utána jönnek az ötletek, és mindig más finomságok születnek.
(válasz bozsu55 4188. hozzászólására)