A méz kevésbé hízlal, mint a cukor? (tudásbázis)
Natehát! Akkor témánál maradva!
Lehet egészségesebb a méz, de ugyanolyan ch forrás, mint a cukor.
Kihagyom, mármint a sütit... egyáltalán nem vágyom édességre :)... nade a chipsre... :D.
Lehet, hogy természetes a méz, de cukor az is...
Valami olyasmi:)
De mézzel amúgy lehet jókat csinálni. Meg van ez a Sugarlight vagy mi a fene, anyum szokott avval és annak nincs utóíze sem.
Ezt én is hallottam. De egyszerű a megoldás, nem kell cukrot fogyasztani és akkor nem is kerül bele a szervezetbe.
Bár akkor a fini sütikről is le kell mondani, mert ugye az édesítők fogyasztása sem egészséges hosszú távon... Amolyen ördögi kör ez, nem?
A méz nagyon erős fertőtlenítő meg azt szokták mondani, hogy antibiotikum is.
Hát igen tiltott, de később nem:)
Amúgy a mézes masszázs pl baromi jó:)
Hát szigorúan a tápértéket nézve: 100 gramm cukorban 400kcal van, a mézben 326. Tehát a méz kevésbé hízlal, ha ugyanannyit használsz mindkettőből.:)
A méz és a cukor glikémiás indexe is tiltott zónában van (90-100), tehát mindkettő gyorsan felszívódik.:(
A méz tartalmaz sok hasznos dolgot, míg a cukor csak CH-t. Tehát mindenképpen egészségesebb.:)
Szerintem nem is az a fontos, hogy melyik hizlal jobban hanem az hogy míg a méz természetes addig a cukrot szintetikusan állítják elő.
A Cukorblues c. könyv szerint a cukor pontosan úgy készül szinte mint a kokain vagy a heroin már nem tudom.
További ajánlott fórumok:
- Édesszájúaknak milyen diétás édességet ajánlasz, ami a legkevésbé hízlal?
- Melyik a legkevésbé ártalmas cukor?
- Mi olyat nassolhatnék ami kevésbé hizlal?
- Ha állva eszem a csokit (nem ülve), kevésbé hízlal
- Igaz az, hogy a pirítóskenyér kevésbé hizlal, mint a rendes kenyér?
- A barna cukor kevésbé hizlal, mint a fehér?