Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
ilyenem nincs !
Akarjuk! :-)
Azokat meg nem!
De van egy isteni RAKOTT LENCSE RECEPTEM!egy hete kaptam kostoloval egyutt!imadom a lencset,de mar untam a levest meg a fozrleket!
Akarjatok??
zöldséges krokettet ettem már, de up nem
nekem mostanában ezek már nagyon zsírosak :-(
az almát lereszeled, kis vízzel felteszed főni, reszelt citrom héja, fahéj, zéró bele és egy kis keményítőt kikeversz vízzel és azzal besűríted
de vaníliás pudingporból is tehetsz a keményítő helyett szerintem
A zöldséges krokettet vagy a zabszeletet kipróbáltad? Mi a véleményed róluk?
Az a röhej, hogy kb 5 éve kaptam ezt a könyvet és csak most fedeztem fel, hogy milyen jó ötletek vannak benne.:-)
Holnap megcsinálom Orsiét, azért kértem pont azt a receptet, mert van itthon túróm, amit ilyesmire szántam.
A receptben egyébként az almaszósz volt a gyenge pont, de kihagyom. (a végén még elrontja a jó kis túrós sütit :D
a túrótortát már Orsitól megkaptuk
ahhoz csinálj almaszószt:-)
nekem is van olyan recept, ami nem jött be
maradok a jó kis régi beváltaknál
vagy az általatok kipróbáltaknál
perverzitás lehet, de én a paprika tévét szoktam nézni és elég sok ötletet gyűjtöttem már be:-)
Isteni lesz!:-)majd kerem a velemenyeket!
A pogi jo ismertem,az volt szilveszterkor!nyami-nyami!!
amúgy én is kiszámoltam, hogy nem költök többet, mert nem is eszek annyit
a só meg tényleg nagyon sós...
igen én is kb így csinálom.
csak még van a másik norbis cukorból és azzal, de ha elfogy a zéróra váltok.
azt a kókuszos tölteléket kipróbálom:-)
Köszi ezt is!
A szakácskönyvből a zabkorpás piskótát próbáltam eddig, de az olyan rosszul sikerült, hogy nem is próbálkoztam piskótával azóta. Azt a receptet ismered?
Számvetést én is tartottam, szerintem is a kisebb mennyiségek miatt egálba jöhet ki, mert egy csomó nasit nem veszek meg és a mennyiség is jelentősen csökken. Az eleje a nehéz anyagilag, amikor többmindenre kell beruházni, de reményeim szerint a jövő hónap már anyagilag is jobb lesz.
Meg persze meg kell tanulnom rendesen főzni az új rendszer szerint, ezzel is lehet faragni a költségeken. A legolcsóbb zöldségekből is jókat lehet főzni, ha van repertoár.
Piskotatekercs
6 tojas
5 evokanal norbi up1 liszt,
zero cukor kb 4-5 kaveskanal!
Feherjet habosra verni,bele a cukor,tovabb robotgepezni,bele a sargak,tovabb verni,majd a liszt,azzal is kicsit keverni!
Gaztepsibe sutopapir 180 fok 12!!! Perc
A kakaos ugyanez ez csak plusz jet evokanal natur kajaopor!a simaba lekvart teszek,v pudingot,a kakaosba en kokusz szoktam(teavaj megolvasztva microvan,bdle 2-3 teaskanal zero cukor,abba kokzsz minnel tobb annal jobb!picit hagyom,ha dermed vissza a vaj,megkenem!
Ja,aki meg nem csinalt rekercset,fontos!!!!
-Konyharuhara teszem egy perc mulva lehuzom a sutopapirt,es feltekerem a konyharuhaval!konkretan beletekerem a konyharuhat is!ha kihult kitekerjuk es kenjuk amivel akarjuk!