2 hetes a kisbabám, és nem vagyok vele tisztában, hogy mik azok a dolgok amik ingyenesen megilletnek minket? Például tápszer jár ingyen? (tudásbázis)
Jó tudni, h van olcsóbb is!!! Totál felháborító, h nekünk is először a Milupa Aptamilt adták (HA9, aztán, mikor attól szorulása lett, felírták a Bebat. De ha legközelebb megyek tápszert íratni, megmondom, h a Humana-t írja fel! Tekintve, h 50 rugó a TGYÁS-om, marhára nem mindegy, h havi 16 rugót költünk tápra, vagy csak 4-5 ezret!
Amúgy nálunk is állandóan húzza a száját a doki is, meg a védőnő is, h "megint tápszer?" És szerintük náthás is azért lett a gyerekem, mert tápszeres. Nekik köszönhetően az első hónapunk brutálisan rosszul sikerült, mert 1 hónapig szenvedtem, h legyen tejem... és ahelyett, h segítettek, bátorítottak volna, csak idegesítettek. Úgyhogy ne foglalkozzatok az ilyenekkel, mégsem halhat éhen a gyerek, nem?
Sajna nekem is potolnom kelett a tejet. Nekem alapból a BEBA HA -t írta fel a dokinéni. 2000ft felett volt az ára :( . Még szerencs hogy csak potlásnak kellet. Csak azt nem értem miért nem az olcsobbatt irta fel? Jobb a BEBA?
Igy utolag már mindegy. 1 éves a fiam, és már nem iratjuk a tápszert.
Sziasztok.
Sajnos nagyon sokan nem tudják (eleinte én sem),hogy egy tejallergiás gyermeknek jár a közgyógy (amire ingyenes a tápszer),és jár az emelt családi pótlék.Ezt én is jó pár hónap után tudtam meg,addig nagyjából 16 ezer ft volt a havi tápszerköltség.Tehát nem mindegy.
Sziasztok!
Mi Humana bébi fittet eszünk 3 hetes kórtól.900gr-os kiszerelésben,receptre 894Ft.Én is meglepőtem,mivel előtte Beba HA-t evett,ami nem ízlett neki,és 600gr 2024Ft volt.Azért van különbség.Nem mindegy,hogy havi 12000Ft-ot fizetek ki,vagy 4000-et.
Sziasztok!
Mi is a milumil HA sartot vesszük. Én nem is tudtam, hogy van olcsóbb is. Nekünk alapból ezt írták fel. De így legalább tényleg nem alergiás. Szerencsére nálunk nem húzza a száját a dokinéni, nem is lenne jogos, hisz négy hétig próbálkoztam hátha megindul a tejem, de sajna nem így lett. Persze ezt azok a nők akiknek van teje hitetlenkedve olvassák. Miért is?
Sziasztok,
a nagylányom tejallergiában szenvedett tavaly nyárig-hosszú diéta után- kinőtte. emiatt a fiamnál alap volt hogy a tápija HA-s legyen (milumil HA). nekünk 3 éves korig írja fel a dokinénink. mondjuk eléggé felháborodnék, ha ő szájhúzgálva írná fel!!!! ne is hagyjátok. elég annyit mondani, hogy pl. a családban sok allergiás-pl. táplálékallergiás-gyerek van és mondjuk te asztmás voltál gyerekkorodban. 3 éves korig igenis köteles felírni. az más kérdés, hogy iszonyat ára van, nem 1000 hanem kb 2000 Ft egy adag, asszem 400 gr és ez jó heti adag, napi 2 étkezésre. de reci nélkül nem lehet kapni, így vagy adod a tehéntejfehérjében gazdag tápot, vagy kiharcolod a dokinál...ingyé semmi sincs-tudomásom szerint.
üdv
monyó
Szia!
Nekem a nagyobbik fiam volt tápszeres, és úgy kellett feliratni először ugye hipoallergent kapnak.Úgy emlékszem,hogy a kicsi 5 hónapos koráig írta fel a doktornő.De eléggé szokott nyavajogni,hogy megint tápszer kell???Én a védőnővel szoktam felirattatni,hogy ne engem cseszegessen...Merthogy szoptatni kell..Ez így is van ha van tej de ha egyszer nincs...A második fiam szerencsére szopott 2,5 éves koráig, így a tápszer kimaradt.De a popsikrém a k vitamin a d vitamin minden fizetős sajna,és ugye nem is olcsóak..De hát ez van...
sajna ma már semmi nincs ingyen!:(
A tápszer is pénzbe kerül de ha orvos írja fel akkor sokkal olcsóbb mint recept nélkül!:)
Az anyatej van ingyen. :)
Tápszerből a hipoallergénekre van kedvezmény, a simákra talán még az sem.
További ajánlott fórumok:
- Nyelvtanulás ingyenesen
- Nem vagyok tisztában az érzéseimmel
- Milyen fogorvosi kezelések ingyenesek, ha a körzetihez megyek?
- Virusirtó programot keresek, ingyeneset és megbízhatót, tudnátok mondani?
- Szerintetek túlreagálom vagy azért megilletne az igazság?
- Igaz, hogy ha a babátok 1.5 éves, a Munkaügyön ingyenesen átképezhetitek magatokat?