Orvosi műhibák és perek (beszélgetés)
Laparoszkópiás méheltávolítás során a diatermiás készülék meghibásodása okán súlyos, harmadfokú égési sérülést szenvedtem. A harmadfokú égési sérülés 28x32 mm kiterjedésű.
Én ezért szeretnék kártérítést kérni.
sziasztok
nekem 5,5éve a szememet baszta el egy szemész!
szó szerint!
több mint félévig jártam hozzá panaszokkal.
mondtam neki már szinte csak a szemem sarkában látok már csak vmit.
azt írta a az ambuláns lapra semmi rendelleneset nem lát tehát negatív lelettel jöttem el. mindig.
aztáűn egy harmadik szemész azt mondta nagy a baj és azonnal meg kell műteni de szemem világát el fogom így is veszíteni.
úgy menetem be a kórházba, h egy hetes lelet negatív volt.
néztek nagyokat.
perelni nem volt erőm mert tudtam, h úgy se nekem lenne igazam annak ellenére, h kezemben van minden lelet.
akkor elvesztettem mindent mert a szolgálati lakásból mennem kellett és a munkából is kidobtak!
ennyi.
Sziasztok! Peren kívüli megállapodásokról van valakinek tapasztalata, amennyiben magánorvos okozott kárt? Tehát nem kórházban, hanem magánrendelésen.
Köszi
Ez így igaz, engem is lebeszélt a feljelentésről az orvosom, pontosan ezzel a szöveggel. És hiába menne tanúskodni mellettem, akkor sem lehetne igazam.
De ez még 1986-ban volt.
most hogy így eszembe juttattad a dolgot, rá is kérdek nagynénéméknél, ott is orvosi per van, vagy volt.
autóbaleset történt, unokaöcsém és az apja, ők szabályosan haladtak, mire oldalról beléjükrohant egy idióta , hozzáteszem, két kiskorú gyereke is a kocsiban volt.. a sokeszű... :(
gyors , felszínes vizsgálat a kórházban.. kisujjtörést állapítottak meg. se uh, se semmi.. 2 nap mulva élet- halál közt szállították kórházba, leszakadt a lépe...
beperelték az orvost.. a végeredményt nem tudom
Szerintetek az esetek hány százalékában adnak igazat a betegnek, illetve a kórházaknak?
A hírekből úgy jön le, mintha a 'kisembereknek' semmi esélyük sem lenne egy ilyen perben, bár nyilván a fordított esetekről nem írnak annyit.
Jó lenne arra valamilyen törvény, hogy ha egy orvosnak már sok ilyen ügye volt, akkor utána inkább ne dolgozhasson (akkorsem ha ezeket többnyire megnyerte).
Inkább a tisztességes dokikat fizessék meg nagyon jól, és ne az ilyenek pereire költsék a pénzt az állambácsik és a kórházak.
Úgy gondolom, hogy Magyarországon az igazságszolgáltatás ebben az esetben nem működik túl jól. Ti mit gondoltok erről? (remélem akad 1-2 pozitív történet is)
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Várakozás az orvosi rendelőben és kik azok akik soron kívüliek
- Az orvosi magatartás
- Kötelező orvosi vizsgálatok
- Lehet-e PCO-t kezelni természetesen, mondjuk természetgyógyász segítségével? Vagy marad az orvosi út?
- A legújabb orvosi vélemény szerint a Siesta cipők nem jók a baba lábnak. Te hogy tudod?